Düzce T/Açık Ceza İnfaz Kurumunda, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 10. yıl dönümü münasebetiyle geniş katılımlı ve duygu yüklü bir anma programı düzenlendi. Hain darbe girişimine karşı milletimizin kazandığı tarihi zaferin 10. yılında gerçekleştirilen etkinlikte, vatan savunmasında canlarını feda eden aziz şehitlerimiz dualarla anıldı.
Programa; Kurum İdarecileri, Çilimli Müftüsü Mehmet Ali YİĞİT, Çilimli Müftülüğü personeli, kurum personeli ve çok sayıda hükümlü katıldı.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak sahneye bir hükümlü çıktı. Hükümlü tarafından okunan Kur'an-ı Kerim Tilaveti, salondaki manevi atmosferi zirveye taşıdı.
Programın devamında, Çilimli İlçe Müftülüğü bünyesindeki din görevlilerinden oluşan İlahi Grubu sahne aldı. Grubun seslendirdiği birbirinden seçkin eserler dinleyicilere duygusal anlar yaşattı. İlahi grubunun ardından sahne alan bir hükümlü ilahi performansıyla salondan büyük alkış aldı.
Günün anlam ve önemine dair konuşmasını gerçekleştiren Çilimli Müftüsü Mehmet Ali YİĞİT, 15 Temmuz gecesi milletimizin sergilediği sarsılmaz imanı, birlik ve beraberlik ruhunu vurgulayan etkili bir vaaz verdi. Müftü Bey, konuşmasının ardından, salondakilerin hep birlikte el açıp eşlik ettiği dua ile program sona erdi.
Bu vesileyle, vatanımız, bayrağımız ve bağımsızlığımız uğruna canları feda eden 15 Temmuz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.